PTO Huisartspraktijk Struijk
Huisartspraktijk Struijk heeft onlangs een patiënt tevredenheidsonderzoek (PTO) uitgevoerd. Hierbij is gevraagd naar de tevredenheid van de zorgverlening van onze huisartspraktijk.
Het doel van dit onderzoek is om de mate van tevredenheid ten aanzien van de geboden dienstverlening te onderzoeken. De volgende thema’s zijn in dit onderzoek beoordeeld; behandelingen, wachttijden, ruimtes, informatievoorzieningen, contact, bereikbaarheid en verbeteringen. De onderzoeksvraag luidt: In welke mate zijn patiënten tevreden met de geboden dienstverlening en wat kan er beter?
Het onderzoek is ingevuld door patiënten in verschillende leeftijdscategorieën:
- 36% van de patiënten heeft de leeftijd van 18 tot 40 jaar
- 30% heeft de leeftijd van 41 – 60 jaar
- 34% is 61 jaar of ouder
Wij zijn erg trots op het gemiddelde cijfer dat u ons als huisartspraktijk heeft gegeven, namelijk een 8. Maar wij hebben ook kritisch gekeken naar uw antwoorden en suggesties en hierbij komen er een aantal opmerkingen naar voren:
Verbeterpunten n.a.v. deze PTO
- Er wordt een te lange wachttijd in de wachtkamer ervaren door 70% van alle ondervraagden
- De Klachtenregeling is niet bekend bij 80% van de patiënten.
- Onze Website is bekend bij iets meer dan de helft van de patiënten (54%)
Naar aanleiding van deze punten hebben wij een aantal maatregelen doorgevoerd.
- Tijdens de spreekuren wordt de klacht behandeld die u heeft aangegeven bij de assistente. Komt u voor meerdere klachten en heeft u dit niet aangegeven bij de assistente, dan wordt u verzocht een nieuwe afspraak te maken zodat de huisarts/assistente/praktijkondersteuner zo min mogelijk uitloopt in zijn. spreekuur. Op deze manier proberen wij nog beter de spreekuren te plannen.
- Er is destijds al glas geplaatst bij de balie, soms staat een raam aan de balie open om te kunnen communiceren met de patiënt. Bij discrete vragen zal de assistente de patiënt altijd meenemen naar een spreekkamer met gesloten deur.
- Op de website en in de wachtkamer kunt u nu informatie vinden over onze klachtenregeling.
- In de wachtkamer op het wachtkamerscherm komt een extra slide waarin wij kenbaar maken dat wij ook een website hebben. Tevens gaan wij bij de uitnodiging van de griepvaccinatie onze website vermelden in de brief.